Volledig scherm
Links kinderdagverblijf Mira Molenaar, rechts de appartementen in aanbouw. © Jean Pierre Reijnen

'Buurvrouw' appartementencomplex Valkenswaard krijgt ongelijk van de rechter

VALKENSWAARD - De bouw van dertig appartementen aan de Valkenierstraat in Valkenswaard mag gewoon doorgaan. De bestuursrechter in Den Bosch heeft de bezwaren van 'buurvrouw' Mira Molenaar tegen de verleende omgevingsvergunning ongegrond verklaard. 

Molenaar ageerde tegen de vergunning die de gemeente Valkenswaard voor de nieuwbouw heeft afgegeven. Het complex komt naast haar kinderdagverblijf aan de Karel Mollenstraat Noord. Ze vindt onder meer dat haar zienswijze tegen het bouwplan niet serieus is behandeld. Daarnaast is ze niet te spreken over de omvang van het complex dat Bureau Aard ontwikkelt. Het ontwerp is volgens haar te kolossaal voor die plek. Ze vreest dat haar kinderdagverblijf straks niet meer zichtbaar is en weinig zonlicht krijgt. Daarbij voorziet ze problemen als de verkeerssituatie in de Karel Mollenstraat wijzigt en deels eenrichting, deels tweerichting wordt. 

De rechter veegde al haar argumenten van tafel. Molenaar reageerde gelaten op de uitspraak. ,,Dit had ik eigenlijk wel verwacht. Maar ik heb mijn taak volbracht." Ze beseft dat ze het appartementencomplex niet meer zal kunnen tegenhouden. ,,Dit was bedoeld als waarschuwing. Ik vrees dat er in de straat veel parkeeroverlast komt en ik ben ook bang voor ongelukken. Ik hoop dat de gemeente toch nog iets met mijn argumenten doet en nog eens goed naar de verkeerssituatie wil kijken."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement