Volledig scherm
Oldtimer van Frans Rijnders zwaar beschadigd. © Frank Van Den Heuvel

Cadillac net voor huwelijk bekrast in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Een kleine week voor de bruiloft van zijn dochter werd de beoogde trouwauto - de Cadillac van Frans Rijnders uit Valkenswaard - zwaar toegetakeld.

De Cadillac Seville is aan alle kanten bekrast. Krassen diep in de lak. In het karakteristieke vinyl-dak dat net was gerestaureerd, zit een forse scheur. Toen eigenaar Frans Rijnders het zag, was hij er 'toch wel even kapot van'. ,,Wie doet nu zoiets?"

Uitlenen

De Valkenswaardse ondernemer kocht de bijna 50 jaar oude auto zo'n 2,5 jaar geleden om 'm op te knappen. Als klanten bij hem in de juwelierszaak trouwringen kopen, leent hij de Amerikaanse oldtimer graag en gratis uit voor de bruiloft. ,,We rijden 'm dan zelf, maar vinden het leuk als klanten op een bijzondere dag ook van die auto kunnen genieten."

Vrijdag trouwt zijn dochter en natuurlijk zou de Cadillac dienst doen bij de bruiloft. ,,Mooier had het niet kunnen zijn." Maar dat plan gaat niet door. De auto is niet meer toonbaar. ,,Zo jammer."

Zwaar toegetakeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag stond de auto geparkeerd aan de Weegbree in Valkenswaard, bij Frans' zoon Jorg voor de deur. Terug van het werk zagen ze 's middags dat de Cadillac zwaar toegetakeld was. De daders hebben flink huisgehouden: alle deuren en panelen zijn geraakt. Frans: ,,Voor de bruiloft van vrijdag vinden we zeker een alternatief, dat komt goed. Het is meer het gevoel van: wat bezielt je toch om zoiets te doen? Ongelooflijk."

Over de schade valt nog weinig te zeggen. De auto zal volledig opnieuw gespoten moeten worden, het dak moet opnieuw gerestaureerd. Rijnders heeft aangifte gedaan bij de politie.

Volledig scherm
Oldtimer van Frans Rijnders zwaar beschadigd. © Frank Van Den Heuvel
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Valkenswaard e.o.