Volledig scherm
© ANP

Café de Barcode Valkenswaard moet dwangsom tóch echt betalen

VALKENSWAARD - Café-restaurant De Barcode aan de Markt in Valkenswaard moet alsnog een dwangsom van 5000 euro betalen aan de gemeente. De aanmaning is inmiddels verstuurd, daarin staat dat het geld woensdag 13 december binnen moet zijn.

De gemeente legde het café-restaurant de dwangsom van 5.000 euro op wegens het overtreden van de regels van het plaatselijke horecastappenplan. Vorig jaar werd bij geluidsmetingen tot twee keer toe het geluid zachter gezegd op het moment dat een controleur geluidsmetingen deed. Na de eerste keer werd een last onder dwangsom opgelegd, na de tweede keer vond de gemeente dat de boete ook daadwerkelijk  moest worden betaald. De eigenaar van de Barcode stapte daarop naar de bestuursrechter in Den Bosch, maar die oordeelde dat de gemeente de dwangsom terecht heeft opgelegd. 

De Barcode kan tot 1 januari nog wel tegen die uitspraak in beroep. Maar dat ontslaat de eigenaar niet van zijn betalingsverplichting. 

  1. Moeder en zus eren overleden Jessica (32) uit Valkenswaard in tv-programma: 'Bye bye sweetheart'

    Moeder en zus eren overleden Jessica (32) uit Valkenswaard in tv-programma: 'Bye bye sweetheart'

    VALKENSWAARD - De dood van de 32-jarige Jessica Wilford sloeg in juni 2015 in als een bom in Valkenswaard. De hulpverleenster van Artsen zonder Grenzen kwam om het leven toen haar helikopter neerstortte in het aardbevingsgebied in Nepal. Donderdagavond zagen 280.000 mensen hoe haar moeder en zus een mooi eerbetoon brachten aan Jessica, in het tv-programma Break Free. Ze strooiden haar as uit, van die ene hoge berg die zij nog graag had beklommen.

Valkenswaard e.o.