Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf voor afperser (39) na reeks misdrijven in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De rechtbank in Den Bosch heeft Patrick S. (39) uit Valkenswaard veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens bedreiging van ondernemers. De officier van justitie had vijf jaar cel geëist. S. bedreigde volgens justitie zeker acht ondernemers in Valkenswaard en omgeving.

De rechtbank vindt dat dit slechts in twee gevallen bewezen kan worden. S. is ook veroordeeld voor bezit van twee vuurwapens, 98 gram cocaïne en het vernielen van zijn toenmalige huurwoning.

De grootste zaak betrof de afpersing van de filiaalhouder van een supermarkt, die ongeveer vier ton zou hebben overgedragen aan S., waarvan een ton privé-geld. De rechtbank veroordeelt S. niet voor deze zaak omdat de filiaalhouder verschillende verhalen vertelde over de afpersing en omdat berichten in zijn telefoon niet het veronderstelde bewijs opleveren.

Volgens de officier van justitie verdiende de man met afpersing, oplichting en flessentrekkerij een bedrag van in totaal ruim 520.000 euro. Omdat hij deels is vrijgesproken, kan volgens de rechtbank niet worden vastgesteld dat hij dat geld heeft verdiend en hoeft hij niet terug te betalen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement