Volledig scherm
Archieffoto tijdens Bloemencorso Valkenswaard: de wagen Get Up Stand Up van Crescendo. © Ton van de Meulenhof

Corsobuurtschap Crescendo verhuist tijdelijk naar werf in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse corsobuurtschap Crescendo verhuist tijdelijk naar de gemeentewerf aan de Kennedylaan. Het buurtschap bouwt daar in de periode van half juni tot half september aan de corsowagen voor het Bloemencorso op 9 september.

Voor de toekomst wordt voor Crescendo toch weer voorzien in een bouwlocatie aan de Stakenborgakker, op of nabij de huidige bouwplek. Daar is het buurtschap jarenlang gedoogd. Na tien jaar kan er geen tijdelijke vergunning meer afgegeven worden.

De nieuwe bouwplaats komt naast de huidige corsolocatie van buurtschap Stadsebergen. De tijdelijke Crescendowerkplek wordt een geheel nieuw aan te leggen locatie en na het vertrek van Crescendo wordt het de nieuwe bouwplaats van Stadsebergen.

Volgens Crescendo-voorzitter Ronald Balmer ziet het er naar uit dat deze tijdelijke voorziening een jaar duurt. Alles is er immers op gericht dat er in de Stakenborgakker een permanente locatie komt. Balmer: ,,In de eigen wijk is de meest ideale plek.” Voor de definitieve plaats in de Stakenborgakker moeten nog procedures van het bestemmingsplan doorlopen worden. Daar wordt een combinatie gemaakt van nieuwe woningen en een corsobouwplaats.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement