Volledig scherm
© Thinkstock

De Senaat in Valkenswaard wil verder met nachtvergunning

VALKENSWAARD - De Senaat in Valkenswaard blijft ook volgend jaar tot in de late uurtjes open, als het aan horecabaas Peter Kooijman ligt. De Senaat aan de Luikerweg kreeg in oktober 2015 toestemming van de gemeente om in het weekeinde tot diep in de nacht open te blijven.

Op vrijdag is de zaak tot vier uur open, op zaterdag tot vijf. De bijzondere ontheffing zou aanvankelijk voor een jaar gelden.

De 52-jarige horecaman maakt tevreden een tussenbalans op. "Het is een win-win", aldus Kooijman. "Voor mij als ondernemer is het goed geweest en de consument krijgt waar hij behoefte aan heeft. Je ziet gewoon dat die graag ruimere openingstijden wil."

Rij voor de deur
's Nachts, als de andere kroegen gesloten zijn, staat bij De Senaat in het weekeinde een rij voor de deur. Van overlast is volgens Kooijman geen sprake. "We hebben eigenlijk geen problemen gehad."

De gemeente onderschrijft dat. Een woordvoerster laat weten dat geen klachten bekend zijn van politie, omwonenden of andere horeca. "We hebben de doelstellingen grandioos gehaald", vindt Kooijman.

Entree
De ondernemer, die al 34 jaar in het vak zit, experimenteerde eerder met entreegeld, maar dat werd een fiasco. "Entree vragen, dat werkt niet in Valkenswaard, dan gaan ze naar de buurman."

Tien jaar geleden pleitte hij al voor een nachtvergunning omdat hij de uitgaansbehoeften zag verschuiven. De openstelling tot in de vroege uurtjes ziet hij inmiddels als essentieel voor zijn bedrijf, dat vooral op het weekeinde draait. Doordeweeks zijn er soms besloten feesten. "Als de nachtvergunning verdwijnt, heeft dit bedrijf geen bestaansrecht meer."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement