Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Faassen van restaurant Broertjes in Dommelen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Dorpskok: Proost! Verse bolletjes met Dommelsch bij restaurant Broertjes in Dommelen

ZomerserieDOMMELEN - Dat Martijn Faassen (34) een keukenprins zou worden, stond al vroeg vast. Zijn ouders hadden jarenlang een cafetaria, van jongs af aan droomde hij ervan die over te nemen. ,,Ik zag laatst een filmpje van mijn zesde verjaardag, toen zongen ze al 'kok wil hij worden'." 

Vader en moeder maakten alles zelf. ,,Kroketten, zigeunersaus, sitosticks, bamiblokken, je kunt het zo gek niet bedenken." Die benadering heeft Martijn overgenomen. In restaurant Broertjes in Dommelen, dat hij acht jaar geleden samen met zijn broer Rudi begon, serveert hij van dinsdag tot en met zaterdag het liefst zo veel mogelijk gerechten van eigen makelij. ,,Ik vind het vak, het ambacht ontzettend mooi. Kijk, je kunt tegenwoordig een fles met prima crème brûlée bij de groothandel kopen. Zelfs zo goed dat niet veel mensen het verschil zullen proeven. Maar ik maak het zelf en kan daar dan trots mee naar voren lopen."