Volledig scherm
© Lars Smook

Drugswoning Valkenswaard gaat toch niet voor de Kerst dicht

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard mag een drugswoning aan de Van Cuijkstraat donderdag niet sluiten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch geoordeeld. In de woning werd in oktober voor de tweede keer dit jaar drugs gevonden. In mei ging de deur al voor drie maanden dicht, donderdag zou voor zes maanden de knip erop gaan.

De bewoner en diens vader, die mede-eigenaar is van het huis, hebben een voorlopige voorziening aangevraagd om sluiting te voorkomen. Omdat de zaak niet voor de sluitingsdatum kon worden behandeld is dat verzoek gehonoreerd door de bestuursrechter. De rechtbank vindt dat de belangen van de bewoner in dit geval zwaarder wegen dan de belangen van de gemeente Valkenswaard en laat de bewoner daarom voorlopig in de woning wonen. De zaak dient op 12 januari voor de bestuursrechter. Tot die tijd blijft de woning in ieder geval open.

Het huis aan de Van Cuijkstraat zou donderdag worden gesloten op basis van de Wet Damocles, die geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. De politie vond bij een onderzoek in oktober ruim 130 gram henneptoppen op het adres dik 12 kilo hennepgruis en spullen die gebruikt worden voor de hennepteelt. Zeven maanden eerder, in maart, was het op dezelfde locatie ook al prijs. Toen werden onder meer een hennepdrogerij en 6 kilogram henneptoppen gevonden bij de woning.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement