Volledig scherm
© Thinkstock

Drugswoning Van Cuijkstraat in Valkenswaard alsnog voor tweede keer op slot

VALKENSWAARD - Een woning aan de Van Cuijkstraat in Valkenswaard gaat alsnog voor de tweede keer op slot wegens een drugsvondst. De eigenaars van het pand, vader en zoon, wilden de sluiting via de rechter voorkomen.

Ze vinden dat hun woning niet voor de tweede keer voor hetzelfde vergrijp kan worden gesloten. Volgens hen zijn de drugs die op 12 oktober op het adres werden aangetroffen geen nieuwe vondst, maar lag het spul er al ten tijde van de vorige doorzoeking, zeven maanden daarvoor. De politie zou verzuimd hebben die af te voeren.

Ongeloofwaardig
De voorzieningenrechter vindt dat verhaal ongeloofwaardig, oordeelde ze donderdag. Het staat burgemeester Anton Ederveen nu vrij om de woning op basis van de Wet Damocles alsnog voor zes maanden te sluiten, zoals hij eerder had aangekondigd. Dat zal waarschijnlijk op korte termijn gebeuren.

Hennepgruis
In oktober vorig jaar vond de politie op de zolder van de woning aan de Van Cuijkstraat drie plastic zakken met in totaal ruim zeven kilo hennepgruis en 136,32 gram henneptoppen. In maart werd op hetzelfde adres een in werking zijnde hennepdrogerij gevonden en bijna zes kilo hennep. Dat leidde destijds tot een sluiting van drie maanden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement