Volledig scherm
Sjors van Bree uit Valkenswaard met Eddie Vedder, zanger van Pearl Jam. © Privéfoto

Eddie Vedder draagt nummer Black op aan Sjors uit Valkenswaard: 'A guy I met today'

Concert Pearl JamAMSTERDAM/VALKENSWAARD - Het moet de ultieme droom zijn van iedere die-hard fan: de zanger van je favoriete band ontmoeten. Voor Sjors van Bree (39) uit Valkenswaard werd dit werkelijkheid. Hij mocht dinsdag voor het concert van Pearl Jam in Amsterdam Eddie Vedder ontmoeten. En dat niet alleen, sir Eddie droeg tijdens het concert in de Ziggo Dome ook nog eens het nummer Black op aan 'George', "a guy I met today." 

Speciaal voor de gelegenheid heeft Sjors tijdelijk zijn naam veranderd in George. ,,Dat is toch wel makkelijker voor Amerikanen." Hij is al 24 jaar fan van de Amerikaanse band Pearl Jam en keek dan ook lang uit naar de twee concerten in de Ziggo Dome. Vier jaar geleden mocht hij al eens met de gitarist op de foto en dat smaakte naar meer. ,,We zijn de grote hotels in Amsterdam afgegaan in de hoop een glimp op te vangen van de bandleden en na een tijdje was het raak", vertelt Van Bree. ,,De security zei dat het uniek was dat dit ons zo was gelukt." 

De bandleden zouden net op weg zijn naar de concertzaal en voordat ze de auto instapten, konden Van Bree en zijn vriendin ertussen springen om een kort praatje en een foto te maken. ,,Mijn hart ging echt als een razende tekeer, maar Eddie Vedder was zo rustig en cool. Echt een super warme en spontane vent. Het was alsof hij voor het eerst fans ontmoette."

Volledig scherm
De tattoo van Sjors met daarop de tekst 'Tattooed everything' uit het nummer Black van Pearl Jam. © Privéfoto

Tattoo

Quote

Dat is mijn hand­schrift!

Eddie Vedder, Zanger Pearl Jam

Snel liet Van Bree de tattoo op zijn linkerarm aan de zanger zien. ,,Hee, dat is mijn handschrift!" Reageerde Vedder enthousiast. ,,Super cool man!" Op de tatoeage staat de tekst 'Tattooed everything', een zin uit het nummer Black. ,,Dat nummer betekent zoveel voor mij", vertelt Van Bree. ,,Over alle herinneringen die zijn getatoeëerd in je hersenpan, herinneringen aan het leven. Dat heb ik ook tegen hem gezegd. En ik heb hem bedankt voor al zijn muziek, voor elk humeur." 

Nog naspacend van de ontmoeting zaten Van Bree en zijn vriendin te genieten van het concert totdat Eddie Vedder opeens op het podium begon over een nummer met tattoo's en liefde. Én een man die hij vandaag had ontmoet: George. Black werd ingestart. ,,Dat was ongelooflijk. Ik kon m'n oren niet geloven", zegt Van Bree. ,,Ik werd zo emotioneel dat ik moest huilen." 

De bucketlist van Van Bree is nu meer dan afgevinkt. ,,Ik laat nog wel de handtekening van Eddie tatoeëren op m'n andere arm door Tattoo Dennis in Valkenswaard. Hij heeft ook de andere gedaan en zei dat hij deze meteen wil zetten. Maar nu eerst nagenieten. Heel lang nagenieten." 

George van Bree

George van Bree posted a video to his timeline.