Volledig scherm
© Thinkstock

Edward de Gier aan roer van Were Di

VALKENSWAARD - Edward de Gier (57) volgt in het nieuwe jaar Kees Streng op als rector van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.

Op dit moment is De Gier, van opleiding eerstegraads gymnastiekleraar, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant in Den Bosch. Streng ging in mei na 27 jaar met pensioen als schoolleider van de scholengemeenschap met 2500 leerlingen. Jan van de Rijdt neemt tot 1 januari waar.

De Gier is sinds oktober 2012 algemeen directeur van beide opleidingen in Den Bosch. Daarvoor was de inwoner van Eerde (bij Veghel) ruim zes jaar algemeen-directeur van het Fioretti College in Veghel.

Informatiekunde
In het verleden vervulde hij verschillende leidinggevende functies. Zo was hij conrector op het Montessori College Nijmegen en het Lorentz College te Elst. In 1981 begon hij als docent lichamelijke opvoeding, informatiekunde en wiskunde aan het Mozaïek College afdeling IVO-Montessori in Oosterbeek.

Hij is afgestudeerd als eerste graads docent aan de Katholieke Academie Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. Daarna heeft hij de tweedegraads opleiding tot docent wiskunde afgerond.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement