Volledig scherm
Eend Freek met vrouwtjes Billy en Waggel

Eenden Waggel en Billy gestolen in Valkenswaard: eend Freek blijft zonder vrouwtjes achter

VALKENSWAARD - De vrouwtjeseenden Waggel en Billy zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen uit een loopren aan de Ramstraat in Valkenswaard. De mannetjeseend Freek bleef lichtgewond achter.

Bewoner Ronald van Tongeren ontdekte de diefstal vrijdagochtend. ,,Ik schrok wel, want het zijn onze huisdieren", zegt hij. De eenden zijn van dochter Stefanie, die in de loop van de middag op de hoogte werd gesteld.

Van Tongeren deed aangifte van diefstal bij de politie. Eigenlijk wilde hij Freek laten verzorgen aan zijn verwonding. Maar dat bleek niet mogelijk. De dichtstbijzijnde beschikbare vogelarts was in Utrecht.

De inwoner van Valkenswaard denkt dat iemand zich aan een oudjaarsmaal heeft geholpen. ,,Het kunnen geen dieren zijn geweest, die dit hebben gedaan", zegt hij. ,,Billy is namelijk een Indonesische loopeend. En zo'n dier is niet licht. Als een dier de eenden geroofd had, hadden we sporen gezien. En die ontbraken."

Mannetjeseend Freek is het kind van de rekening. Van Tongeren: ,,Eerst was hij een man met twee vrouwtjes. Nu is hij alleen. Ik heb niet het idee dat we per sé nieuwe eenden moeten kopen."

Volledig scherm
Eend Freek met vrouwtjes Billy en Waggel
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement