Volledig scherm
Nabestaanden van Albert Scheerder planten de eerste boom, een ruwe berk, van het herinneringsbos. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Eerste bomen herinneringsbos Valkenswaard geplant

VALKENSWAARD - In het nieuwe herinneringsbos in Valkenswaard zijn vrijdag de eerste bomen geplant, door de nabestaanden van Albert Scheerder en Walther Jansen. In de loop van de dag werden nog 5 bomen geplant.

Het bos ligt op de gemeentelijke begraafplaats Eikenhof. Het moet in de loop der jaren uitgroeien tot een herinneringsbos met 50 bomen. De as van de overledene mag uitgestrooid worden in het open plantgat. De boom kan voorzien worden van een gedenkplaatje.

De eerste 2 bomen werden geplant in het bijzijn van wethouder Mart Wijnen. Ze zijn een blijvende herinnering aan voormalig PvdA-raadslid/wethouder Albert Scheerder en aan Walther Jansen, sporter en organisator binnen voetbalminnend Valkenswaard.

Carina Schils, partner van de in 2013 overleden Scheerder, toonde zich verheugd. "Albert sprak tijdens zijn politieke leven al over het aanleggen van een herdenkingsplek met bomen." Vrijdag werd ook het ontwerp getoond van een toekomstig kunstwerk in het bos, een initiatief van Peter van Ham mede naar aanleiding van het overlijden van zijn partner. Het kunstobject wordt uitgevoerd door zijn zoon ontwerper Coen van Ham.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement