Volledig scherm
De winnaar van het Bloemencorso Valkenswaard 2016: Buurtschap Hazestraat met 'Verering van de Vuurvinvis' © Jean Pierre Reijnen

Efteling nieuw thema bloemencorso Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse Bloemencorso heeft als thema voor het volgend jaar gekozen “65 jaar Efteling in Bloemen”. De dahliaparade trekt traditiegetrouw op de tweede zondag van september door Valkenswaard, op zondag 10 september.

Het nieuwe corsothema is zaterdag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse ‘Corso-D(ahlia)-day’. De dag waarop de aftrap voor het nieuwe seizoen wordt gegeven. Het nieuwe thema werd gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de veertien buurtschappen, inclusief de ontwerpers.

Het Valkenswaardse bloemencorso laat zich op 10 september inspireren door de ‘Wereld vol Wonderen’ onder het thema “65 jaar Efteling in Bloemen”.

Aansluitend kregen de corsobouwers uitgebreid informatie over de uitwerking van het thema. En volgens Ed Sprokkel, de nieuwe voorzitter van de Stichting Bloemencorso Valkenswaard, worden de ontwerpers van de corsowagens de komende tijd uitgebreid ondersteund door de Efteling-afdeling ‘Imagineering’. En tijdens het corsoweekend in september 2017 zullen verschillende bekende Efteling-karakters ook daadwerkelijk in Valkenswaard aanwezig zijn. Ed Sprokkel: “Corso Valkenswaard en de jarige Efteling hopen samen op een parade die vernieuwend en verfrissend is. Op een sprookjesfeest voor jong en oud”.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement