Volledig scherm
© Thinkstock

Eis 4 maanden cel voor flessentrekker die vriendin uit Valkenswaard verwent

DEN BOSCH - Echte liefde is onbetaalbaar. De nieuwe vriend van een Valkenswaardse vrouw deed in 2015 wel pogingen: hij wilde haar verwennen met een peperdure auto en een huis van bijna negen ton. Hij is echter een notoire flessentrekker, zo bleek donderdagochtend in de rechtbank.

Alles kon en mocht van Hans G. (44). Zijn  nieuwe vlam kreeg bankpasjes, contanten en hij betaalde haar huur.  Hij had immers  een stel mooie bedrijven in België en vader liet hem veel na in zijn testament. Vandaar ook de vraag  in oktober 2015 wat haar droomauto was. Een Range Rover. Dat kwam goed uit, Hans G. kende de Eindhovense dealer omdat zijn vader daar ook altijd kocht. 

Ze mocht een bakbeest uitzoeken, alle mogelijke opties gingen erbij zodat het ding net geen 120.000 euro kostte. Wegens de familieband kende de dealer de man ook, en het was geen probleem dat de wagen op een van die Belgische bedrijven moest. Met een zwier zette Hans G. zijn handtekening, namens de firma.

Valsheid in geschrifte

De wagen bleef echter in de showroom want toen hij hem kon ophalen, zat hij in de cel. Zijn lief verdiende ook een groter huis. Ze zagen er een in Valkenswaard, boden negen ton en tekenden in september 2015 het contract. Daar stond echter een verkeerde geboortedatum op, en dat is valsheid in geschrifte. 

Zelf wijst de gulle gever naar de makelaar, het was diens fout. Maar die kreeg enkel een onleesbaar fotootje van een verlopen paspoort. Hij belde Hans  G en die noemde de -foute- datum. Bij het tekenen was Hans G. zijn ID vergeten. En bij zijn arrestatie gaf hij dezelfde foute datum op omdat hij daarmee de cel dacht te ontlopen.

Bagger

Natuurlijk had iedereen naar het kapitaal gevraagd, de vriendin, de dealer en de makelaar die geeneens een hypotheek hoefde te regelen. Er kwamen allerlei verhalen over een grote baggerfirma in Dubai, een erfenis en familiebedrijven waarbij grote landbouwmachines werden verhuurd. Hij had voor drie miljoen van die dingen in België staan. De bedrijven zijn er inderdaad, maar staan op naam van moeder. Zoon betekent daar helemaal niets in, mocht de auto dus ook niet kopen en heeft ook geen cent geërfd.

Hoe het allemaal  echt zat, bleef in de rechtbank onduidelijk want de in Hamont wonende G. kwam niet opdagen, noch een advocaat. Wel zag de rechtbank een strafblad van veertien pagina's. Merendeels oplichting en flessentrekkerij. De officier van justitie eiste vier maanden cel. De eigenaren van het huis en de auto-dealer bleven met de gebakken peren en een onverkoopbaar dure wagen zitten. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement