Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Flinke taakstraf voor Valkenswaardse trucker die kettingbotsing veroorzaakte

DEN BOSCH - Robbert B., de Valkenswaardse trucker die januari vorig jaar een zware kettingbotsing veroorzaakte op de A73 bij Boxmeer, krijgt een taakstraf van 160 uur. Ook mag hij een jaar lang niet achter het stuur.

De trucker (36) reed op zijn cruise control op 18 januari 's middags in volle vaart achterop een file. Daarbij raakte een man zwaargewond die tussen twee andere trucks stond, zijn auto werd geplet. Hij raakte een hand kwijt.

Robbert B. heeft de file gewoonweg niet gezien, zei hij tijdens de rechtszaak. De rechtbank rekent hem dat zwaar aan. Als beroepschauffeur van een zware combinatie heeft hij extra verantwoordelijkheid. Het ongeluk gebeurde tijdens het spitsuur, waardoor hij dus juist nog meer op zijn qui vive had moeten zijn. 

De straf is wat officier Patrick Verhees twee weken geleden eiste. 

  1. Regionale dichters vallen in de prijzen bij dichtwedstrijd Brabants kerstgedicht

    Regionale dichters vallen in de prijzen bij dichtwedstrijd Brabants kerstgedicht

    BOXMEER - Het gedicht ’t Stalleke van Wim van Lier uit Macharen is zaterdag uitgeroepen tot het Brabantse kerstgedicht van 2017. De 64-jarige Van Lier deed al jaren mee met de schrijfwedstrijd, maar viel nog nooit in de prijzen. Op de tweede plaats eindigde Jacques van Gerwen uit Valkenswaard met zijn gedicht ‘Wurum schreeuwde now’. De derde prijs ging naar het gedicht ‘Joke’ door Piet Snijders uit Asten.

Valkenswaard e.o.