Volledig scherm
Prins Fons d’n Urste © Petra Visser

Fons Maenen nieuwe Prins van Striepersgat

VALKENSWAARD - Tot nieuwe Prins van Striepersgat is zaterdagmiddag gekozen Fons Maenen. Als Prins Fons d’n Urste gaat hij het nieuwe carnavalsjaar in onder de leuze ’As ge ut lêve goed bekijkt, is’t nog schonder as wa’t lijkt’.

Tot adjudant is benoemd Adri Stammen. De nieuwe Prins van Striepersgatse is zaterdagavond gepresenteerd tijdens een speciaal Prinsenbal.

Fons Maenen(47) is de 64ste carnavalsprins van Valkenswaard en lid van de plaatselijke carnavalsvereniging ‘Wij me zun vieren en de rest’. Binnen de Stichting Carnavalsviering Striepersgat maakt hij deel uit van de commissie Techniek. Eerder was hij gedurende zeven jaren ‘Pliessie van Striepersgat’.

De ras-Valkenswaardenaar Fons Maenen is getrouwd en heeft drie kinderen. In het dagelijks leven is hij als zelfstandige werkzaam in de bouw.

Adjudant Adri Stammen(50) is vicepresident van de overkoepelende Stichting. Hij is lid van carnavalsvereniging De Brassers. In 2014 was hij carnavalsprins. Het nieuwe carnavalsseizoen heeft in Valkenswaard als thema meegekregen ‘Niks is wa ’t lekt!’.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Valkenswaard e.o.