Volledig scherm
Prins Fons d’n Urste © Petra Visser

Fons Maenen nieuwe Prins van Striepersgat

VALKENSWAARD - Tot nieuwe Prins van Striepersgat is zaterdagmiddag gekozen Fons Maenen. Als Prins Fons d’n Urste gaat hij het nieuwe carnavalsjaar in onder de leuze ’As ge ut lêve goed bekijkt, is’t nog schonder as wa’t lijkt’.

Tot adjudant is benoemd Adri Stammen. De nieuwe Prins van Striepersgatse is zaterdagavond gepresenteerd tijdens een speciaal Prinsenbal.

Fons Maenen(47) is de 64ste carnavalsprins van Valkenswaard en lid van de plaatselijke carnavalsvereniging ‘Wij me zun vieren en de rest’. Binnen de Stichting Carnavalsviering Striepersgat maakt hij deel uit van de commissie Techniek. Eerder was hij gedurende zeven jaren ‘Pliessie van Striepersgat’.

De ras-Valkenswaardenaar Fons Maenen is getrouwd en heeft drie kinderen. In het dagelijks leven is hij als zelfstandige werkzaam in de bouw.

Adjudant Adri Stammen(50) is vicepresident van de overkoepelende Stichting. Hij is lid van carnavalsvereniging De Brassers. In 2014 was hij carnavalsprins. Het nieuwe carnavalsseizoen heeft in Valkenswaard als thema meegekregen ‘Niks is wa ’t lekt!’.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement