Volledig scherm
Bedrijventerrein na de brand © ed

Geen asbest bij brand in Valkenswaard vrijgekomen, alleen op eigen terrein

VALKENSWAARD - Bij de brand in Valkenswaard is maandagavond geen asbest in de omgeving vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf genaamd Search deed daar dinsdag onderzoek naar. Alleen op het eigen terrein van Loonbedrijf Gebr Roes, waar de brand woedde, moet asbest worden verwijderd.

Ramen open

Omwonenden mogen ramen, deuren en ventilatieroosters weer openzetten. Dat heeft de gemeente dinsdagochtend bekendgemaakt. 

De omgeving rond basisschool De Pionier, peuterspeelzaal Hummelhoef en kinderopvang Horizon is inmiddels vrijgegeven, geeft clusterdirecteur Nicole van Eert aan. ,,De asbestdeskundigen hebben bij ons niets aangetroffen. Er zijn geen beperkingen meer. De kinderen kunnen weer gewoon buiten spelen op het plein."

Een klein deel van de Marco Polostraat, het Cabotopad, de Scottstraat en de Kromstraat was dinsdagochtend afgesloten om te voorkomen dat asbesthoudende deeltjes worden kapot getrapt of gereden. Als dat gebeurt kunnen er asbestvezels vrijkomen.

Wegspoelen

In het dak en op het terrein van de loods is asbest aangetroffen. Roet en asdeeltjes zijn verspreid in een groot gebied. Deze kunnen het best met water weggespoeld worden. 

De brand brak maandagavond rond 21.00 uur uit. 

Volledig scherm
Kinderopvang in Valkenswaard © ed
Volledig scherm
Brand Valkenswaard Kromstraat © bert jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Valkenswaard e.o.