Volledig scherm
Het Eurocircuit in Valkenswaard tijdens de pre-Proloog van Dakar. © Jean Pierre Reijnen

Geen verbod op crossen Eurocircuit in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard is terecht niet ingegaan op de eis van omwonenden om maatregelen tegen het Eurocircuit.

Drie inwoners van Dommelen hebben woensdag geen gelijk gekregen bij de Raad van State. Zij stapten vorige maand naar de hoogste bestuursrechter om de gemeente Valkenswaard te dwingen om maatregelen te nemen tegen het crossen op een gedeelte van het crosscircuit.

Vuilstortplaats

Volgens hen wordt een gedeelte van de voormalige vuilstortplaats aan de Victoriedijk gebruikt als crosscircuit. De gemeente Valkenswaard moet dat verbieden, vinden ze. Het crossen veroorzaakt bodemtrillingen waardoor vervuild grondwater zich kan verplaatsen naar Dommelen, aldus de omwonenden.

Om diezelfde reden willen de drie ook dat het zandpad naast het circuit verboden wordt voor vrachtverkeer. De Raad van State is het eens met de gemeente dat een gedeelte van de voormalige vuilstort bij het crossterrein hoort. Dat staat op een inrichtingstekening. Dat gedeelte van het terrein mag gewoon gebruikt worden, aldus de Raad van State.

Dat geldt ook voor het zandpad dat is opengesteld voor alle verkeer.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement