Volledig scherm
© RGBStock.com

Geen vervroegde vrijlating voor eigenaar van 10 revolvers, 4 geweren en een pistool uit Valkenswaard

VALKENSWAARD - Een verzameling van tien revolvers, een pistool en vier geweren, allemaal zonder vergunning, vindt de rechtbank te verdacht om de eigenaar ervan uit voorarrest los te laten. Ook de medicinale cannabis die de man nodig zegt te hebben was daar geen aanleiding toe.

Nog op dezelfde dag dat een tip binnenkwam dat Richard van der E. wapens zou hebben, viel de politie eind februari binnen in zijn Valkenswaardse woning en die van zijn Luijksgestelse vriendin.

Al snel kwamen de wapens boven, plus honderden kogels. Zelf heeft de man (41) het over een verzameling, het OM ziet het eerder als een arsenaal, zei officier Jorik Schreurs en verzette zich tegen vervroegde vrijlating.

Voor die vraag had advocaat J. Tegenbosch verschillende redenen. Volgens hem klopten de papieren van de politie niet. Sinds de arrestatie gaat het ook slecht met de stiefzoon, de man dreigt zijn huis te verliezen en: hij doorstaat 'helse pijnen'. De gevangenis weigert hasj-olie te geven maar biedt opium als pijnbestrijding en dat wil de ex-junk absoluut niet slikken.

Hij kiest dus vrijwillig voor de martelbank, maar dat moet afgelopen zijn, aldus de pleiter.

Valkenswaard e.o.