Volledig scherm
Hetty Tindemans. © Jurriaan Balke

Gezocht in Valkenswaard: mensen met oog en oor voor zorgthema's

VALKENSWAARD - Inwoners uit Valkenswaard die betrokken zijn bij zorgthema's in de samenleving worden opgeroepen zich te melden voor de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein. Om beter in beeld te krijgen wat er bij de inwoners van Valkenswaard leeft op zorggebied, wordt op 1 januari volgend jaar de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein opgericht.

Deze club mensen moeten dienst doen als de 'oren en ogen' van de gemeente en de bestuurders gevraagd en ongevraagd adviseren over zorgthema's.

Contact
Volgens wethouder Hetty Tindemans heeft de gemeente Valkenswaard op dit moment onvoldoende voeling met de kwesties waar burgers tegenaan lopen. "We missen het directe contact met de cliënten. We kunnen in het gemeentehuis wel van alles bedenken, maar misschien doen we toch net niet datgene waar de cliënt behoefte aan heeft."

De 'ASD'-raad komt in de plaats van de huidige Wmo-raad en richt zich op de drie zorggebieden die recent zijn overgedragen naar de lokale overheid: jeugd, Wmo en de Participatiewet.

Voorzitter
Allereerst gaat de wethouder nu op zoek naar een nieuwe voorzitter voor het adviesorgaan. Dat moet een verbinder zijn die midden in de samenleving staat en met verstand van zaken op de drie aparte zorggebieden. Daarna worden de posities verder ingevuld.

Tindemans beseft dat de sollicitanten voor de vrijwilligersfunctie niet direct in de rij zullen staan. Maar hoopt wel dat het er zoveel zullen zijn dat daadwerkelijk kan worden geselecteerd op kwaliteit.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement