Volledig scherm
De harmonie eerder tijdens Maestro Bravissimo. © Kees Martens

Harmonie De Dommelecho slaat nieuwe weg in

DOMMELEN - Al een aantal jaren verzorgt harmonie De Dommelecho uit Dommelen najaarsconcerten in theater De Hofnar in Valkenswaard. 

Dit jaar wordt er een nieuwe weg ingeslagen. De nieuwe concertreeks, die gepland staat voor november, krijgt de naam 'Friends in MoNUments'.

Nieuw aan dit concept is dat de harmonie deze keer niet alleen samenwerking heeft gezocht met muzikale vrienden, maar ook met theatergroep Valkenswaard en het Valkenswaardse koor Camus. Ook gaat het orkest niet meer spelen vanuit de orkestbak, maar wordt er een prominentere plek op het podium ingeruimd.

Friends in MoNUments wordt een concert waarin het orkest terugblikt op 100 jaar radiohistorie en dan met name op een aantal leuke, opvallende en ontroerende moNUmentjes. De muziek, waarvoor professionele arrangementen gemaakt worden, zal onder andere ondersteund worden door veel foto- en videomateriaal. Daarvoor is al samenwerking gezocht met de Heemkundekring Valkenswaard en zal binnenkort ook een beroep worden gedaan op Dommelse en Valkenswaardse mensen die nog eigen onbekend materiaal hebben liggen. Een voorbeeld daarvan zou kunnen zijn materiaal over het sluiten van de Valkenswaardse sigarenindustrie.

Uitgedaagd
In de nieuwe opzet is ook samenwerking gezocht met enkele basisscholen in Dommelen en Valkenswaard. Leerlingen worden uitgedaagd om gedichten te schrijven over een bepaald thema of een gebeurtenis uit het meer recente verleden. Die gebeurtenis is dan weer gekoppeld aan een specifiek muziekstuk. Een van die thema's zal de aanslag van 9/11 zijn en de daarmee samenhangende golf van terrorisme en aanslagen die de wereld daarna overspoeld heeft.

Valkenswaard e.o.