Volledig scherm
De winnaar van het Bloemencorso Valkenswaard 2016: Buurtschap Hazestraat met 'Verering van de Vuurvinvis' © Jean Pierre Reijnen

Hazestraat neemt buiten mededinging deel aan Bloemencorso Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse corsobuurtschap Hazestraat dingt volgend jaar niet mee naar de prijzen van de dahliaparade tijdens het plaatselijke Bloemencorso. Het thema van het corso is dan ’65 jaar Efteling in bloemen’.

De ontwerper van de wagen van Hazestraat, Frank Schooleman, is immers werkzaam bij de Efteling. Het bloemencorso wordt gehouden op zondag 10 september.

Schooleman heeft de laatste vijf jaren het ontwerp voor de Hazestraat gemaakt. Vorig jaar was Hazestraat nog winnaar van de eerste prijs. Nu het nieuwe thema de werkkring van Schooleman raakt, doet Hazestraat buiten mededinging mee. Frank Schooleman is bij de Efteling immers werkzaam als Teamleider Thematisering.

Volgens het bestuur van Hazestraat ontstaat hiermee een situatie die niet wenselijk is voor de ontwerper als persoon en evenmin voor de buurtschap. “We willen elke schijn en vorm van belangenverstrengeling of partijdigheid vermijden”, verklaart Robin Kaas, voorzitter buurtschap Hazestraat. Het buurtschap doet volgend jaar geen gooi naar de hoofdprijs van de totaalklassering, de beoordeling van de vakjury. Met name omdat vertegenwoordigers van de Efteling zitting zullen nemen in de jury. Wel gaat Hazestraat voor de publieks- en/of kinderjuryprijs. Kaas verklaart in een reactie vooral blij te zijn met de steun van alle voorzitters van de overige dertien corsobuurtschappen en die van de overkoepelende Stichting Bloemencorso Valkenswaard. “Voor iedereen een heldere en prima oplossing.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement