Volledig scherm
De Hofnar in Valkenswaard © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Hofnar in Valkenswaard wil meer aandacht trekken

VALKENSWAARD - Een grote haarscherpe beeltenis van Gerard van Maasakkers prijkt sinds kort op een van de pilaren voor De Hofnar. Ook de andere kolommen aan de buitenkant van het Valkenswaardse theater zijn vorige week voorzien van een semi-permanente plakfolie, onder meer met een levensgrote Youp van het Hek en Suske en Wiske.

Het theater heeft er een duidelijk doel mee voor ogen: meer zichtbaar worden in het dorp. Want het gebouw kan wat dat aangaat wel een boost gebruiken.

Het pand ligt verscholen achter de markt en is door de arena-vormige opzet naar binnen gericht. ,,Mensen komen niet in deze hoek als ze er niets te zoeken hebben. En als ze er al komen dan herkennen ze het gebouw lang niet altijd als theater", heeft directeur Pieter Oostveen gemerkt. ,,Zelfs mensen die al jaren hier in de gemeente wonen, heb ik horen zeggen: 'heeft Valkenswaard een theater dan?'. Ze hebben het misschien wel ooit onbewust gezien, maar denken dat het bij het gemeentehuis hoort."

De stickers zijn pas een eerste stap als het aan Oostveen ligt. De directeur zou graag zien dat er centraal in het dorp, op de markt, een herkenningsteken komt dat potentiële bezoekers op de aanwezigheid van het theater wijst. De herinrichting van de markt, die voor de komende jaren op de rol staat, is een uitgelezen kans daarvoor. ,,Ik hoop dat we dan de mogelijkheid krijgen om op de markt iets neer te zetten dat naar ons theater verwijst. Denk bijvoorbeeld aan een lichtkunstwerk dat over de vloer doorloopt naar de ingang van de Hofnar. Of misschien is een ouderwetse ingang, zo'n boog, met verlichte pijlen op de grond een idee."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement