Volledig scherm
Het onderzoek naar de moord op Mahmut Karaman in Valkenswaard is in volle gang © ED

Hoofdverdachte liquidatie Karaman uit Eindhoven blijft toch in voorarrest

DEN BOSCH - De hoofdverdachte van de liquidatie van Mahmut Karaman uit Eindhoven blijft ondanks een door zijn advocate beweerd alibi, in voorarrest. volgens de rechtbank heeft Seref C. zelf iets anders beweerd.

Karaman werd eind december 2014 in zijn garage in Valkenswaard doodgeschoten. Bijna een jaar later zijn twee verdachten opgepakt, waaronder Amsterdammer Seref C. (50).

Twee hoofdredenen
Het OM ziet hem als dader vanwege twee hoofdredenen. Een telefoon die door hem zou zijn gebruikt was pakweg een uur voor de moord ter hoogte van Zaltbommel, en een halfuur erna in Boxtel. Dat betekent dat hij op het juiste tijdstip in Valkenswaard kon zijn. En dat idee wordt bekrachtigd door vondst van DNA op de kogelhulzen ter plekke. Dat DNA lijkt bijzonder veel op dat van de man, dus dat maakt hem volgens het OM de schutter.

Advocate Marielle van Essen weet uit eigen onderzoek dat de telefoon die gewoon op C.’s naam staat, rond de moord in Amsterdam was. Zijn ex was daar ook, had problemen in een restaurant omdat ze haar geld vergeten was en de twee hebben elkaar daarover gebeld. Ergo: hij was in Amsterdam. En moet nu dus meteen worden vrijgelaten, aldus de raadsvrouwe.

Opvallende verklaring
Officier Wineke Wichern zal dat, plus andere vondsten van Van Essen, laten onderzoeken, maar bij een eerdere rechtszitting zei Seref C. zelf dat hij juist wel in Boxtel was. Een opvallende verklaring, want hij zat in een wiethok en heeft dat uitvoerig beschreven.

Die bewering is de rechtbank ook niet vergeten en dat geeft genoeg grond om de man nog vast te houden. Wel worden alle vondsten en gegevens van de advocate toegevoegd aan het dossier en onderzocht, en wordt de ex opnieuw gehoord.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement