Volledig scherm
Het Oktoberfest in Valkenswaard ging zaterdagavond helemaal los. © André Kempen

In Valkenswaard geht es los!

VALKENSWAARD - Dirndls, lederhosen lang en kort met bretels, hoedjes al dan niet met veertje en natuurlijk grote pullen goudblond bier: het was er allemaal tijdens het Oktoberfest Valkenswaard.

Carnavalsvereniging Hallufellef had de organisatie ook nu weer op zich genomen om twee avonden de Duitse ‘gemütlichkeit’ binnen Valkenswaard beleefbaar te maken met de slogan ‘Jetzt geht’s los!!’

De feestlocatie Zaal Lavrijssen was tot de nok gevuld met zo’n driehonderd feestgangers, voor een groot deel samengesteld uit leden van diverse carnavalsverenigingen, buurtverenigingen en vriendenclubs uit de gemeente. 

Zoals het bij een Oktoberfest hoort, is de feestelijk versierde zaal gevuld met lange rijen tafels met banken. Direct bij aanvang al is de zaal vol en zit iedereen klaar voor de dingen die komen gaan. Na verloop van tijd begint het bij velen te kriebelen en is het gedaan met het zitten. De tafels worden met vereende krachten opgetild, de banken tegen elkaar geschoven, de tafels vervolgens op de banken gezet en zie daar, een royale statafel is het resultaat. 

Viva Hollandia schalt door de zaal om toch duidelijk te maken dat het een Nederlands feestje is. Onder muzikale begeleiding van onder andere Heidi wordt er gedanst en meegezongen. Deinend en swingend, hier een lach daar een blik van herkenning, kost het toch moeite je te realiseren dat dit Oktoberfest in het Nederlandse Valkenswaard plaatsvindt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Valkenswaard e.o.