Volledig scherm
Peter van Deursen in zijn winkel © René Manders / FotoMeulenhof

'In Valkenswaard zal wel íets moeten gebeuren'

VALKENSWAARD / WEERT - Peter van Deursen uit Valkenswaard ziet met de opening van zijn derde Pede-winkel, in Weert, een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Hij hoopt dat zijn zaak in Valkenswaard ook kan blijven bestaan. Zijn Pede XL in Weert, een winkel van bijna 1.500 vierkante meter, opent volgende maand de deuren.

Het is een zaak vol met feest- en cadeauartikelen, decoratiebeelden en wenskaarten. "Dit is een droom die uitkomt. En een uitdaging. Ik heb dit al tien jaar in mijn hoofd. Ik wilde altijd nog iets groots opzetten. En nou heb ik deze ruimte, op een A-locatie, dat had ik niet durven bedenken."

'Weert' is zijn derde winkel. Zijn eerste Pede in Budel is zijn basis, Weert is zijn droom. Valkenswaard zou je zijn zorgenkind kunnen noemen. Die winkel in de Kerverij in zijn geboortedorp gaat hem misschien wel het meest aan het hart. "Ik ken daar veel mensen. Ik vind het daar heel gezellig. Anders zou ik daar al lang niet meer zitten." Hij maakt er geen geheim van dat de winkel in Valkenswaard momenteel te weinig geld in het laadje brengt. De relatief nieuwe Kerverij kampt met leegstand, de omzet van zijn zaak is soms bedroevend.

Zijn hoop heeft hij nu gevestigd op de komst van de Action, die binnenkort van de Willibrorduslaan naar de winkelpassage verhuist. "In Valkenswaard zal wel snel íets moeten gebeuren. Ik hoop dat de Action een positief effect zal hebben op de Kerverij. Ik heb me voorgenomen om het tot februari aan te kijken. Ik moet realistisch zijn. In de vijf jaar dat ik op die locatie zit, heb ik misschien vijf keer een redelijke koopavond gehad. Soms liggen er na een koopzondag maar twee tientjes in mijn kassa. Daar schieten de tranen van in je ogen. Als het me geen geld oplevert, dan houdt het op een gegeven moment op."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement