Volledig scherm
© Menno Boon

Jongen (16) uit Valkenswaard aangehouden voor zware mishandeling van Belg op Eurocircuit

VALKENSWAARD - De politie heeft maandag een zestienjarige verdachte uit Valkenswaard aangehouden voor de ernstige mishandeling op het Eurocircuit in Valkenswaard op eerste paasdag.

De jongen wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de zware mishandeling waar een dertigjarige man uit het Belgische Kortrijk zeer ernstig gewond raakte.

Botsinkje
Een botsinkje met een scooterrijder was de reden dat een Belg bij het Eurocircuit zwaar werd mishandeld door een groepje mannen. Het slachtoffer liep die zondag samen met een vriend langs het tijdelijke kampeerterrein van de motorcross. Het tweetal werd gepasseerd door een scooterrijder. Volgens de politie schrok een van de twee vermoedelijk van de scooter en raakte daardoor het windscherm van het voertuig. De bestuurder van de scooter reed in eerste instantie door maar kwam even later terug met een aantal jonge mannen. Daarna liep de situatie flink uit de hand. Een van de Belgen werd zo zwaar mishandeld dat hij twee schedelfracturen, hersenkneuzingen en een bloeding in de hersenen opliep. Het slachtoffer kende de daders niet.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement