Volledig scherm
Beeld van de kermis in Valkenswaard. © Ton van de Meulenhof

Kermis in Valkenswaard deels op Leenderweg

VALKENSWAARD - De attracties van de zomerkermis in het centrum van Valkenswaard staan dit jaar deels opgesteld op de Leenderweg. In verband met bouwactiviteiten is het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk niet beschikbaar. Ook valt daarmee het meest noordelijk stukje Maastrichterweg nu buiten het kermisterrein.

De kermisattracties worden opgesteld op het marktplein en de N69 (vanaf de Dommelseweg tot aan Waalreseweg/Leenderweg). Ook het eerste gedeelte van de Leenderweg, tot aan de kruising met de Bakkerstraat/Karel Mollenstraat Zuid, wordt als kermisterrein in gebruik genomen. Dit ter compensatie van het gebied Maastrichterweg/Kloosterplein.

De zomerkermis wordt geopend op vrijdag 13 juli om 19.00 uur. Van zaterdag tot en met woensdag begint het kermisvermaak om 13.00 uur. De sluitingstijden zijn op vrijdag en zaterdag om 01.00 uur. Op de andere dagen gaan de attracties een half uur eerder dicht.

Randprogramma

Op alle dagen is er op en om het kermisterrein een special randprogramma met op woensdagmiddag vanaf 15.00 uur voor de kleintjes de Kids Mazzeldag met onder meer Clown Das en de figuren Ariël de Zeemeermin en Alex de Leeuw.

In verband met de kermis verhuist de weekmarkt op 12 en 19 juli naar het Carillonplein.