Volledig scherm
De Valkenswaardse kermis. © Ton van de Meulenhof

Kermiskaartjes Valkenswaard duurder om exploitant te porren

VALKENSWAARD – Een middagje naar de kermis in Valkenswaard wordt volgend jaar duurder. De gemeente heeft besloten dat de ritprijzen van de attracties een halve euro omhoog mogen. De maximale prijs voor kinderzaken gaat van 1,50 euro naar 2 euro. Voor de overige attracties en tenten mag op z’n hoogst 2,50 euro worden gevraagd (dat is nu 2 euro). 

Het college van B en W heeft tot de prijsaanpassing besloten om de concurrentiepositie van de kermis te verbeteren. Ze heeft geconstateerd dat het steeds moeilijker is om exploitanten warm te krijgen voor de kermis. Mede ook omdat die in juli samenvalt met grote kermissen in Tilburg, Uden en Vlissingen. Het blijkt daardoor moeilijker om een attractieve kermis samen te stellen, met voldoende aansprekend vermaak. Ook is de kermis verplaatst en kleiner geworden. 

Door de mogelijkheid te geven om hogere prijzen te vragen, hoopt de gemeente de exploitanten te porren om voor Valkenswaard te kiezen. De prijzen waren sinds 2013 niet meer verhoogd. De nieuwe prijzen gelden zowel voor de winterkermis (met carnaval) en de zomerkermis in juli.   

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement