Volledig scherm
© Thinkstock

Kinderactiviteiten in winkelcentrum Valkenstaete in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Professor Dombidoo komt zondag 30 oktober op bezoek in winkelcentrum Valkenstaete in Valkenswaard. Jarenlang werkte de professor aan een machine voor het maken van klassieke muziek. Nu is hem dat eindelijk gelukt.

Met de uitvinding van tachtig instrumenten in één machine kan Dombidoo toch van zijn geliefde klassieke muziek genieten. Tussen 13.00 en 16.00 uur laat hij horen wat de machine in petto heeft. Kinderen kunnen gratis worden geschminkt en krijgen een gratis portie popcorn. De winkels in Valkenstaete zijn op deze zondag eveneens geopend.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Valkenswaard e.o.