Volledig scherm
© Thinkstock

Kriskrassen door Valkenswaard tijdens 'De Atelierroute’

VALKENSWAARD - Valkenswaard stond het afgelopen weekeinde in het teken van de kunst. Het evenement ‘De Atelierroute’ trok hele slierten belangstellenden kriskras door de gemeente. Het was één en al kunst dat de klok sloeg.

Mede door de prachtige weersomstandigheden bracht het evenement heel wat mensen op de been. De liefhebbers stippelden zelf hun ideale route uit, die langs maximaal 23 ateliers voerde. Op ongedwongen wijze kwamen kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar in contact.

Zo was het druk bij ‘wiskunstenaar’ emeritus hoogleraar Koos Verhoeff (88). Ook zijn kleindochter is een gepassioneerd kunstenaar. Hoewel een docent op de academie haar destijds meegaf dat ze ‘beter kon gaan breien’,zijn velen blij dat zij toch het potlood bleef vasthouden. Een paar honderd meter verderop gunde Elisabeth van de Ven kunstminners een blik in haar atelier.

Zij maakt bijvoorbeeld van organisch materiaal baliestukken voor praktijken. De atelierroute 2015 is door velen met plezier afgelegd en mag gerust uitgroeien tot een terugkerende traditie.

  1. Moeder en zus eren overleden Jessica (32) uit Valkenswaard in tv-programma: 'Bye bye sweetheart'

    Moeder en zus eren overleden Jessica (32) uit Valkenswaard in tv-programma: 'Bye bye sweetheart'

    VALKENSWAARD - De dood van de 32-jarige Jessica Wilford sloeg in juni 2015 in als een bom in Valkenswaard. De hulpverleenster van Artsen zonder Grenzen kwam om het leven toen haar helikopter neerstortte in het aardbevingsgebied in Nepal. Donderdagavond zagen 280.000 mensen hoe haar moeder en zus een mooi eerbetoon brachten aan Jessica, in het tv-programma Break Free. Ze strooiden haar as uit, van die ene hoge berg die zij nog graag had beklommen.

Valkenswaard e.o.