Landgoed Rustenburg in Valkenswaard
Volledig scherm
Landgoed Rustenburg in Valkenswaard © FotoMeulenhof

Landgoed Rustenburg Valkenswaard nog in de wachtkamer

VALKENSWAARD - De ontwikkeling van landgoed Rustenburg aan de Maastrichterweg in Valkenswaard krijgt nog geen groen licht van de Valkenswaardse politiek. Een meerderheid van de gemeenteraad wil eerst een beter beeld krijgen van de toekomstplannen van de omliggende bedrijven. Ze wil voorkomen dat ondernemingen in de omgeving door het project worden beperkt in hun (toekomstige) bedrijfsvoering. 

De familie Boldrik wil aan de Maastrichterweg 120 en 128 een landgoed realiseren van ongeveer 11 hectare. Daarbij wordt de helft bestemd voor nieuwe natuur. In het plan zijn ook twee nieuwe landgoedwoningen voorzien. Wil het project doorgang krijgen, dan is een bestemmingsplanwijziging nodig. Enkele ondernemers hebben bedenkingen geuit tegen de ontwikkeling. 

Tijdens de vergadering van de raadscommissie werd donderdag zonneklaar dat een meerderheid daar eerst meer duidelijkheid over wil krijgen. ,,Als we hiermee activiteiten van bedrijven in gevaar brengen, dan zijn wij ineens niet meer zo enthousiast om een landgoed daar te ontwikkelen", stelde fractieleider Peter van Steensel van Valkenswaard Lokaal. Hij vond Theo Geldens (H&G) aan zijn zij. ,,Doe eerst een rondje langs de bedrijven. Vraag wat ze van plan zijn." 

Ze drongen er bij het college van B en W op aan om eerst met de ondernemers in de buurt in gesprek te gaan om een beter inzicht te krijgen of ze bijvoorbeeld hun bedrijfsvoering op termijn willen wijzigen. Wethouder Mart Wijnen (CDA) zegde toe dat hij op korte termijn in ieder geval in gesprek gaat met de twee aanpalende bedrijven.