Volledig scherm
© Thinkstock

Mika Sterken muzikale gast bij 'koffieleuten' Valkenswaard

VALKENSWAARD - Mika Sterken verzorgt op zondag 30 oktober de muzikale omlijsting van 'koffieleuten'.

Het maandelijkse koffie-onderonsje vindt plaats in café Du Commerce op Frans van Beststraat 7A en duurt van 11.00 tot 14.00 uur, de entree is gratis. Bezoekers kunnen er praten over Valkenswaardse nieuwtjes en luisteren naar gedichten en muziek. Dit keer is er muzikale medewerking van Mika Sterken uit Valkenswaard. Meestal speelt hij wat 'zwaardere' muziek van bands als Pearl Jam en Nirvana, maar voor het 'koffieleuten' past hij zijn repertoire wat aan. Meer info over de bijeenkomst is via 040-2021101 in te winnen bij organisator Pieter Swinnen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Valkenswaard e.o.