Volledig scherm
Foto ter illustratie © Creative Commons

Minder woningen in bouwplan Molensteen Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het bouwplan aan de Molensteen/Boomvalk in Valkenswaard is door de inbreng van bezwaarmakers danig aangepast.

Onder druk van bezwaarmakers zijn de bouwplannen aan de Molensteen/Boomvalk(voorheen woonwagenlocatie) in Valkenswaard Zuid aangepast. Er komen nu 41 grondgebonden woningen. In de eerdere plannen waren er dat vier meer. Bouwvereniging Woningbelang gaat die huurhuizen energieneutraal bouwen. Over ruim een jaar komen ze beschikbaar.

Het bouwplan is aangepast op verzoek van enkele groepen direct omwonenden. Ze hebben kenbaar gemaakt onder meer problemen te hebben met de bouwhoogte, de aantasting van de privacy en het verdwijnen van groen ten koste van woningbouw en parkeerplaatsen. Ook wezen ze op de grote behoefte aan grondgebonden woningen voor senioren. En ze uitten ook de wens om vooral te zorgen voor een goede mix van starters en senioren. Dat zou in hun ogen op meer draagvlak kunnen rekenen in de wijk.

Mede door deze zienswijzen is het aantal woningen teruggebracht naar 41. Dat leidt er onder meer toe dat er aan de bestaande groenvoorziening nabij de Lannervalk niet getornd wordt. Ook de twee parkeerplaatsen blijven er gehandhaafd. Verder verandert het woonblok achter de woningen aan de Molenstraat in levensloopbestendige huizen met een nokhoogte van vier en een goothoogte van acht meter in plaats van zeven en tien.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement