Mart Wijnen. Foto Heidi Wils
Volledig scherm
Mart Wijnen. Foto Heidi Wils

'N69 tussen Valkenswaard en België verdiepen'

VALKENSWAARD - Als het aan wethouder Mart Wijnen ligt wordt de N69 ten zuiden van Valkenswaard een meter of drie verdiept vanaf de aansluiting van de toekomstige Westparallel tot aan de Belgische grens.

Daarbij zou hij graag zien dat die verdiepte provinciale weg tot aan België nog maar één kruising heeft. Alleen de rotonde met de Bergeijksedijk en de Dorpsstraat mag nog blijven bestaan in zijn visie. Om het gebied goed te kunnen ontsluiten is een nieuwe wegenstructuur noodzakelijk die parallel loopt aan de Luikerweg. 

Het idee past in een bredere visie voor de Groote Heide. In die driehoek tussen Eindhoven, Lommel en Weert is een belangrijke rol weggelegd voor vrijetijdsbesteding. Voor fietsers, wandelaars en ruiters is de N69 een onderbreking, die Wijnen liever kwijt is dan rijk. Een aanpassing in de vorm van een verdieping, moet in zijn ogen bespreekbaar worden. 

Het zijn grote plannen met een gigantisch prijskaartje, beseft Wijnen. "Maar je moet ambitieus zijn. Waarom zou zoiets in Brabant niet kunnen, terwijl ze in het westen van het land wel alles ondertunnelen?"