Volledig scherm
Marjolein te Strake knipt verslaggeefster Anneke Liebrand. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Naar de kapper in Valkenswaard voor een goed gesprek

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse Marjolein te Strake maakt korte metten met de gesprekjes over ditjes en datjes in de kappersstoel. Gewapend met schaar en kam zet de 62-jarige Valkenswaardse in op een goed gesprek over belangrijke dingen in het leven.

Verwacht van Te Strake geen ingewikkelde bruidskapsels en watergolven. Ze wil met haar nieuwe initiatief, 'knippen met een praatje', mensen vooruithelpen. De gesprekken mogen over van alles gaan. Echtscheiding, rouwverwerking, relatieproblemen, hooggevoeligheid, nieuwetijdskinderen, opvoeding of de zin van het bestaan. "Het is de bedoeling dat ze na een bezoekje van buiten en van binnen weer zijn opgeknapt."

Beschaving
Ze laat zich inspireren door de Griekse oudheid. "Die tijd fascineert me. Daar ligt toch de basis van onze beschaving. Naast aardappels, vlees en groenten stonden bij de Grieken ook de dokter en de filosoof op de markt. En wat dacht je van het Orakel van Delphi? Daar kon je terecht voor goede raad en adviezen op allerlei gebied. Ik wil graag de filosoof van de buurt zijn."

Te Strake komt uit het maatschappelijk werk en heeft ruime ervaring als coach. Ze werkt twintig uur in de week bij welzijnsorganisatie LEV-groep in Geldrop. Haar dienst noemt ze nadrukkelijk geen hulpverlening. Ze wil juist voorkomen dat mensen in dat circuit van therapeuten en psychologen terechtkomen.

Knippen met een praatje kost 35 euro, dat is inclusief nieuw kapsel en goed gesprek van een uur. Voor wie liever alleen geknipt wordt geldt een tarief van vijftien euro. Meer informatie op de website.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement