Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Nieuwe corsovoorzitter Valkenswaard is na acht maanden al weer vertrokken

VALKENSWAARD - Na ruim acht maanden heeft de Stichting Bloemencorso Valkenswaard al weer afscheid genomen van voorzitter Ed Sprokkel. Zijn voorganger, Chantal Dielis, is aangesteld als interim.

Sprokkel nam na het laatste corso in september het stokje over van Dielis, die vijf jaar voorzitter was. Nog voor zijn eerste parade hebben Sprokkel en de stichting besloten uit elkaar te gaan. De stichting meldt in een persbericht: ,,We zijn samen tot de conclusie gekomen dat de invulling van het voorzitterschap onvoldoende aansluit bij de verwachtingen van het stichtingsbestuur en de manier van aanpak en opvatting zoals Ed Sprokkel deze graag ziet." 

Sprokkel, oud-burgemeester van Voerendaal, is een 'groentje' in de corsowereld. Hij zag vorig jaar zijn eerste parade in Valkenswaard. 

Evaluatiemoment
Met Dielis is afgesproken dat zij aanblijft tot en met oktober, dus tot na het komende corso op 10 september. Daarna volgt een evaluatiemoment en wordt gekeken naar de definitieve invulling van het voorzitterschap. 

Daarnaast heeft de stichting ook besloten om niet verder te gaan met penningmeester Eric van der Palen, die eveneens vorig jaar was aangesteld. Zijn financiële kennis was te beperkt, wordt in het persbericht vermeld. De stichting heeft op dit moment een professionele organisatie in de arm genomen om de financiële zaken te behartigen.