Volledig scherm
© ANP

Onderzoek naar kunstgras bij De Valk en BES in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het Valkenswaards college gaat op verzoek van de gemeenteraad onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een kunstgrasveld bij De Valk en voetbalclub BES in Borkel en Schaft. Dat onderzoek moet in het voorjaar van 2013 uitsluitsel geven over alle voors- en tegens van een eventuele aanleg.

Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond voor een motie van die strekking, ingediend door H&G en Valkenswaard Lokaal(VL). Alleen de eenmansfracties van D66 en VVD waren tegen. Evert van de Goor (VL) onthield zich van stemmen vanwege actief lidmaatschap van De Valk.

De indieners kwamen met de motie omdat in de nieuwe De Valk-voorzitter Theo Lavrijssen zich vorige week in het ED nadrukkelijk uitsprak voor de aanleg van een kunstgrasveld op het Valkennest aan de Bosstraat. Maar dan wel in samenwerking met de gemeente.

H&G en VL willen dat bij een eventuele aanleg gewerkt wordt naar het voorbeeld van RKVV Dommelen. Daar heeft de club een financiële bijdrage geleverd. Bovendien hebben de leden van de vereniging een grote mate van zelfwerkzaamheid aan de dag gelegd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement