Volledig scherm
Het kunstwerk in wording aan de Barentzstraat in Valkenswaard. © nvt

Onooglijk gebouwtje in Valkenswaard wordt kunstwerk

VALKENSWAARD- Op het onooglijke telefoniegebouwtje tegenover voedselbank de Boodschappenmand in Valkenswaard is een nieuw kunstwerk in wording. Het ontwerp bestaat uit gedichten en een schildering waarin communicatie en telefonie door de jaren heen centraal staat. 

De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens vanuit de buurt om de met teksten bekladde centrale te verfraaien. Basisschool De Pionier en werkgroep Tongval van Heemkundekring Weerderheem werden betrokken in het proces. 

Het gebouwtje is eigendom van VodafoneZiggo en dient om telefonie- en internetdiensten door de wijk Kerkakkers te verdelen. Het kunstwerk wordt deze week voltooid. Op 25 oktober volgt de officiële onthulling.  

Volledig scherm
Het gebouwtje aan de Barentzstraat voor de opknapbeurt. © nvt
Volledig scherm
Detail van de nieuwe schildering. © nvt
  1. Moeder en zus eren overleden Jessica (32) uit Valkenswaard in tv-programma: 'Bye bye sweetheart'

    Moeder en zus eren overleden Jessica (32) uit Valkenswaard in tv-programma: 'Bye bye sweetheart'

    VALKENSWAARD - De dood van de 32-jarige Jessica Wilford sloeg in juni 2015 in als een bom in Valkenswaard. De hulpverleenster van Artsen zonder Grenzen kwam om het leven toen haar helikopter neerstortte in het aardbevingsgebied in Nepal. Donderdagavond zagen 280.000 mensen hoe haar moeder en zus een mooi eerbetoon brachten aan Jessica, in het tv-programma Break Free. Ze strooiden haar as uit, van die ene hoge berg die zij nog graag had beklommen.

Valkenswaard e.o.