Volledig scherm
Het kunstwerk in wording aan de Barentzstraat in Valkenswaard. © nvt

Onooglijk gebouwtje in Valkenswaard wordt kunstwerk

VALKENSWAARD- Op het onooglijke telefoniegebouwtje tegenover voedselbank de Boodschappenmand in Valkenswaard is een nieuw kunstwerk in wording. Het ontwerp bestaat uit gedichten en een schildering waarin communicatie en telefonie door de jaren heen centraal staat. 

De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens vanuit de buurt om de met teksten bekladde centrale te verfraaien. Basisschool De Pionier en werkgroep Tongval van Heemkundekring Weerderheem werden betrokken in het proces. 

Het gebouwtje is eigendom van VodafoneZiggo en dient om telefonie- en internetdiensten door de wijk Kerkakkers te verdelen. Het kunstwerk wordt deze week voltooid. Op 25 oktober volgt de officiële onthulling.  

Volledig scherm
Het gebouwtje aan de Barentzstraat voor de opknapbeurt. © nvt
Volledig scherm
Detail van de nieuwe schildering. © nvt
  1. Regionale dichters vallen in de prijzen bij dichtwedstrijd Brabants kerstgedicht

    Regionale dichters vallen in de prijzen bij dichtwedstrijd Brabants kerstgedicht

    BOXMEER - Het gedicht ’t Stalleke van Wim van Lier uit Macharen is zaterdag uitgeroepen tot het Brabantse kerstgedicht van 2017. De 64-jarige Van Lier deed al jaren mee met de schrijfwedstrijd, maar viel nog nooit in de prijzen. Op de tweede plaats eindigde Jacques van Gerwen uit Valkenswaard met zijn gedicht ‘Wurum schreeuwde now’. De derde prijs ging naar het gedicht ‘Joke’ door Piet Snijders uit Asten.

Valkenswaard e.o.