Volledig scherm
'De Chinese Nachtegaal' van Kerkakkers in het bloemencorso van 2017. © ED

Ontwerpprijs bloemencorso voor buurtschap Kerkakkers

VALKENSWAARD - De eerste prijs van dit Valkenswaardse corsojaar, de Ontwerpprijs 2018, is in de wacht gesleept door het buurtschap Kerkakkers. Op twee en drie eindigden Hazestraat en Wilhelmina. Alle buurtschappen trekken op zondag 9 september met hun corsowagen door de Valkenswaardse straten.

De Ontwerpprijs werd uitgereikt tijdens de manifestatie ‘Valkenswaard in Hemelse Sferen’. Alle ontwerpen voor de komende dahliaparade waren op Hemelvaartsdag te zien in de tuin van Café Zaal Du Commerce op het uitgaanscentrum De Statie. 

Volledig scherm
Het ontwerp ‘Bloemetjes en Bijtjes’ van de nieuwe bouwgroep van het Valkenswaardse bloemencorso. © Geert van den Eijnden

Het buurtschap Kerkakkers kreeg deze eerste eervolle vermelding omdat de groep er volgens de jury in geslaagd is om met een originele insteek de vertaling te maken naar het heden. Het ontwerp is getiteld ‘Op zoek naar nieuwe werelden’, vrij naar het ontwerp van Reisvenne Oranje in 1992. Het thema voor 2018 is immers ‘ZO! CORSO’, een terugblik op de historie. Elk buurtschap heeft, als invulling van het thema, zijn favoriete prijswinnaar uit de periode van 1953 tot en met 1993 gekozen. Met als opdracht om de winnaar van toen te vertalen naar een eigen, geheel nieuwe variant. Geen kopie, maar een nieuwe versie van het toenmalige idee. Oude winnaars in een nieuw jasje.

Tijdens de bijeenkomst in Du Commerce presenteerde zich ook een nieuwe bouwgroep Rapelenberg. Deze club bestaat voornamelijk uit mensen met een lichte beperking onder leiding van professionele begeleiders. De groep doet mee met het ontwerp ‘Bloemetjes & Bijtjes’.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement