Volledig scherm
© ANP

Ook Valkenswaard vervangt rubberkorrels kunstgrasvelden

VALKENSWAARD - Valkenswaard doet de rubberkorrels op zijn kunstgrasvelden in de ban. De gemeente en voetbalclubs zijn niet gerustgesteld door het landelijk onderzoek van RIVM, dat het zogenaamde rubbergranulaat veilig is om op te voetballen.

De korrels op de velden van RKSV Dommelen, SV Valkenswaard en De Valk worden volgend jaar 'gefaseerd' vervangen. Wethouder Egbert Buiter maakte dat donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend na overleg met de voorzitters van de voetbalverenigingen. De partijen gaan in januari met elkaar om tafel om een plan van aanpak op te stellen. Eerder deze week nam Geldrop-Mierlo een soortgelijk besluit.

Uit onderzoek van RIVM kwam eerder deze week naar voren dat het risico van rubbergranulaat op de Nederlandse velden 'praktisch verwaarloosbaar' is. De voetbalclubs en de wethouder houden echter hun bedenkingen. Bij het onderzoek dat Valkenswaard eerder dit jaar al op eigen houtje liet uitvoeren zijn dusdanig hoge waarden aangetroffen van mogelijk kankerverwekkende PAK's, dat ingrijpen toch wenselijk wordt geacht. Met name op het kunstgras van Dommelen en SV Valkenswaard wordt de norm vele malen overschreden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement