Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Opblaashal voor hockeyers bij HOD in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Ook 's winters kan voortaan gehockeyd worden op het HOD-complex in Valkenswaard. De club krijgt een opblaasbare zaalhockeyhal.

De Valkenswaardse hockeyclub HOD beschikt vanaf november over een eigen zaalhockeyhal. Begin volgende week wordt alles officieel beklonken.

Beheer

HOD neemt de komende tien jaren het beheer van de hal voor zijn rekening. Voorzitter Ruud van de Rakt: ,,Op de indeling voor de competitiewedstrijden na hebben we dan alles in eigen hand."

Deze grote wens van HOD gaat in vervulling mede dankzij de garantsteling van enkele leveranciers, de gemeente Valkenswaard en de Stichting Waarborgfonds Sport(SWS). HOD investeert zelf vier ton in deze aanvullende sportvoorziening. Aan het spelen van zaalhockey op soms drie verschillende locaties in de regio komt nu een einde. Ruud van de Rakt: ,,Voor onze zaalhockeycommissie een logistieke verlichting."

In het nieuwe HOD Air Dome komen twee volwaardige zaalvelden. Daarmee kunnen alle thuiswedstrijden van HOD in de eigen accommodatie afgewerkt worden. Ook alle trainingen vinden plaats op eigen terrein. Er is zelfs ruimte voor meer deelnemende teams aan de competitie en uitbreiding van de totale trainingscapaciteit. In de afgelopen winter was van de ongeveer duizend leden zowat de helft in de zaalhockeycompetitie actief. De opblaashal staat vanaf november vijf maanden op het kunstgrasveld achter het clubhuis, tot aan het begin van de lentecompetitie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Valkenswaard e.o.