Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Paardenboulevard in Valkenswaard krijgt er weer een klant bij

VALKENSWAARD - Valkenswaard krijgt er mogelijk weer een paardenbedrijf bij. Op de Abdijweg 10 zijn plannen voor een hippische accommodatie van anderhalve hectare groot. De gemeente staat in principe positief tegenover het initiatief. Het sluit aan bij de paardenboulevard die Valkenswaard in die hoek bij de Maastrichterweg voor ogen heeft.

Het perceel aan de Abdijweg staat al enige tijd te koop. Inmiddels heeft zich een potentiële gegadigde gemeld. Die wil er paarden gaan fokken, trainen en opleiden voor dressuur en springen. Het bouwplan bestaat uit een bedrijfsgebouw met binnenbak, 33 paardenboxen, opslagruimte voor voer en materialen, wasplaatsen, foyer en kantoor. Daarnaast worden aan de voorkant van het gebouw twee studio's gemaakt als verblijfplaats voor de grooms (paardenverzorgers, red). Op de kavel is tevens ruimte voorzien voor een stapmolen, springweide, longeercirkel en enkele parkeerplaatsen. De initiatiefnemer wil er ook vier paddocks en een galoppeerbaan realiseren.

Voordat de plannen daadwerkelijk doorgang kunnen krijgen, liggen nog wel enkele hordes in het verschiet. Zo moet de bestemming van het perceel worden gewijzigd van 'agrarisch' naar 'agrarisch paardenhouderij'. Ook zal het bouwblok moeten worden aangepast; het is nu niet toegestaan om 1,5 hectare te bebouwen. De wijzigingsprocedure ligt tot en met 1 maart ter inzage op het gemeentehuis.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement