Volledig scherm
© ANP

Passagiersbus expres geblokkeerd in Valkenswaard, werkgever constateert 'intimidatie tegen chauffeurs'

VALKENSWAARD - Net als bij eerdere stakingen in het streekvervoer is ook woensdag sprake van intimidatie van werkwillige buschauffeurs. Zo zijn er foto’s gemaakt van chauffeurs die willen werken en zijn bussen aan de poort geblokkeerd, waaronder in Valkenswaard.

Ook in Hoorn werden foto’s gemaakt van werkwilligen en kregen mensen die aankwamen op de fiets ,,verwensingen naar hun hoofd die verwijzen naar de Tweede Wereldoorlog’’.

ZIE OOK: Tientallen buschauffeurs leggen werk neer, maar sommigen vinden het 'overdreven'

Geen draai

In Valkenswaard is een particuliere auto zo geparkeerd in een bocht dat regulier verkeer er nog wel door kan, maar dat de bus er geen draai kan maken. In Zoetermeer en Heinenoord zijn bussen aan de poort geblokkeerd door er voor te gaan staan of door er vuilnisbakken neer te zetten.

Het blokkeren van bussen die willen uitrijden, mag niet, aldus een woordvoerder van Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). ,,Wij vragen de bonden hun leden hierop aan te spreken, maar we zien dat maar beperkt gebeuren.’’

Gerichte stappen

Mocht daar concrete aanleiding toe zijn, dan zullen gericht stappen worden ondernomen tegen medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan intimidatie, aldus de woordvoerder. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het geven van een berisping. ,,Binnen de bedrijven roepen we iedereen op met respect met elkaar om te gaan.’’