Volledig scherm
© Bert Jansen

Poging tot doodslag café Barcode Valkenswaard: stekende bezoeker langer vast

VALKENSWAARD - De 22-jarige man, die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd opgepakt na een steekpartij in café Barcode in Valkenswaard, wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan het ED. De man blijft de komende twee weken vastzitten, besloot de rechter-commissaris dinsdagmiddag.

In het café op de Markt in Valkenswaard werden twee mannen neergestoken door ‘een zwaar agressieve’ kroeggast. Dat zou op bewakingsbeelden te zien zijn. Deze zijn overgedragen aan de politie, meldt een woordvoerder, die niet wil bevestigen of de steekpartij gefilmd is.

Eén van de slachtoffers, een 17-jarige jongen, moest vanwege de ernst van zijn verwondingen geopereerd worden. Een pees van zijn hand zou zijn doorgesneden. Het andere slachtoffer, de eigenaar van Barcode, is in zijn buik gestoken. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Na de steekpartij zijn beide mannen naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Ondertussen zijn ze weer thuis. Volgens betrokkenen zou de verdachte ‘zwaar agressief’ zijn geweest.

Gewaarschuwde politieagenten zochten in de omgeving naar de 22-jarige man. Hij werd een halfuur later elders opgepakt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement