Volledig scherm

Politie: 'Extra controles op fietsen in voetgangersgebied Valkenswaard'

VALKENSWAARD - De politie en gemeente gaan extra controleren op fietsen in het voetgangersgebied. Dat meldt de politie nadat bewoners, ondernemers en het winkelend publiek geklaagd hebben. ''De afgelopen tijd is het aantal klachten over de overlast toegenomen'', weet de politie. ''De overlast komt het meeste voor in het kernwinkelgebied van Valkenswaard. Het doel van deze extra controles is fietsers bewust te maken van de risico’s van fietsen in een voetgangersgebied''.

Maar naast 'bewustheid' creëren gaat de politie ook boetes uitdelen. De boete voor fietsen in het voetgangersgebied is 55 euro en daar komen nog negen euro aan administratiekosten bij.

''Momenteel krijgen fietsers een waarschuwing, maar dit blijkt onvoldoende om de situatie te verbeteren. De boa’s en de politie gaan daarom nadrukkelijker handhaven'', schrijft de politie Valkenswaard op Facebook. Om de politietaak, het handhaven dus, uit te voeren heeft de politie vrijstelling om wel door het winkelgebied te fietsen. ''Uiteraard doen wij dit op een veilige manier, zonder iemand in gevaar te brengen''.

Volledig scherm
Winkelgebied Valkenswaard © Politie Valkenswaard
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement