Volledig scherm
Wethouder Mart Wijnen van Valkenswaard.

Politiek: reactie college op notitie Reikwijdte te soft

VALKENSWAARD - Verschillende raadsfracties in Valkenswaard willen dat het Valkenswaardse college in fellere bewoordingen zijn zienswijze over de N69 aan de provincie kenbaar maakt. Vooral de belangen van Dommelen moeten met meer nadruk behartigd worden.

Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering waar de reactie van het college op de notitie Reikwijdte en Detailniveau Mer Grenscorridor N69 werd besproken. Naast één van de insprekers uit Dommelen pleitte vooral ook de fractie van H&G voor een hardere aanpak. De brief van het college richting provincie is volgens H&G te soft.

"Een directer woordgebruik is in deze fase noodzakelijk. Niet spreken in bedekte termen of met verhullend woordgebruik. Door de milde toonzetting neemt het college immers niets weg van de ongerustheid in Dommelen."

Daarnaast is het voor H&G een absolute noodzaak dat het college met klem wijst op een verdiepte ligging van de N69 ten westen van Dommelen.

Verkeerswethouder Mart Wijnen reageerde teleurgesteld omdat hij voelde dat de zorgvuldigheid van het college in twijfel getrokken werd. Hij gaf nadrukkelijk aan dat alle mogelijkheden in de milieu effect rapportage (MER) worden bekeken.