Puinruimen na brand bij Jonkers Autobedrijven in Valkenswaard begonnen

VIDEOVALKENSWAARD - Een dag na de grote brand bij Jonkers Autobedrijven in Valkenswaard is het puinruimen begonnen.

Volledig scherm
Jonkers Autobedrijven een dag na de brand. © Bert Jansen

De hekken bij de Mercedesspecialist aan de Luikerweg in Valkenswaard blijven deze zaterdag dicht. Daarbuiten vergapen nieuwsgierige voorbijgangers zich aan het verkoolde autokerkhof op het midden van het terrein. De schoorsteen en de metalen balken die in de verzengende vuurzee van vrijdagavond overeind waren gebleven zijn neergehaald. De verkoolde autowrakken in het midden vormen een fors contrast met de magnifieke Mercedessen die naar de zijkant van het terrein zijn gereden, gered van het vuur.

Oldtimers

Uiteindelijk zijn er van de dertig auto's die aanwezig waren in de showroom en werkplaats vijf auto's van klanten ten prooi gevallen aan het vuur, zegt eigenaar Max Jonkers. De rest is op tijd naar buiten gereden. Ook de eigen collectie van pakweg vijftien oldtimers die in het ernaast gelegen pand stond, is gered. Het pand deed tot drie jaar geleden dienst als oldtimermuseum.

Volledig scherm
Verwrongen staal en ijzer na een grote brand in Valkenswaard. © Bert Jansen

Jonkers is binnen de hekken van het bijna honderd jaar oude familiebedrijf bezig met puinruimen in elke betekenis van het woord: inventariseren van de schade, overleggen met de verzekeringsmaatschappij en het opstellen van een plan de campagne om zo snel mogelijk het werk te kunnen hervatten. Het liefst zou Jonkers op maandag de draad weer oppakken. „Dat gaat hem denk ik nog niet worden. Kijken of we heel snel een andere locatie kunnen vinden of dat we hier verder gaan."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement