Volledig scherm
Dakar PreProloog op het Valkenswaardse Eurocircuit. © Jean Pierre Reijnen

Raad van State sleutelt niet aan openingstijden Eurocircuit in Valkenswaard

DEN HAAG/VALKENSWAARD - De Raad van State sleutelt voorlopig niet aan de openingstijden van het Eurocircuit in Valkenswaard, zo blijkt donderdagmiddag uit een spoeduitspraak.

Omwonenden hadden eerder de gemeente Valkenswaard gevraagd om strenger op de openingstijden van vooral het motorcrosscircuit toe te zien. Dat deed de gemeente in de ogen van de omwonenden niet voldoende waarna zij naar de Raad van State stapte. 

Tijdmeter

De Raad vindt het evenwel niet nodig harder tegen het Eurocircuit op te treden. Het motorcircuit mag maximaal acht uur per week open zijn. Volgens de gemeente gaat de tijdmeter tellen zodra er een motor wordt gestart. De omwonenden vinden dat de meter gaat tellen zodra de poort open gaat en het koffiezetapparaat in het clubhuis wordt aangezet. 

De Raad van State vindt die verschillende bepalingen van de openingstijden van het Eurocircuit in Valkenswaard een beetje lood om oud ijzer. De Raad ziet eveneens geen reden om de evenementen op het motorcrossterrein sterk in te perken. Volgens de omwonenden zou het aantal evenementen sinds 1986, het peiljaar, flink zijn toegenomen. En dat is in strijd met het bestemmingsplan. 

Later dit jaar of begin 2018 volgt de bodemzaak en dan gaat de Raad dieper op de bezwaren van omwonenden in. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement